ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ ΝΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ηλεκτροκίνηση είναι το αύριο! Το αύριο είναι εδώ!

Η Ηλεκτροκίνηση ήρθε για να μείνει και να οδηγήσει σε ένα πιο “πράσινο” περιβάλλον, μειώνοντας δραστικά τους ρύπους που παράγονται από τους κινητήρες αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης.

Οι αριθμοί, εξάλλου, τον τελευταίο χρόνο μας αποδεικνύουν αυτό ακριβώς, τη στροφή δηλαδή των καταναλωτών προς την αγορά Η/Ο. Οι στόχοι που έχουν τεθεί με χρονικό ορίζοντα το 2030 μπορεί να φαίνονται μακρινοί αλλά σε καμία περίπτωση μη υλοποιήσιμοι. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην παραγωγή νέων μοντέλων ηλεκτρικών οχημάτων και η αγορά δείχνει να αγκαλιάζει αυτή τη τάση.

Στην Ελλάδα, ήδη από το 2014 άρχισαν να κυκλοφορούν μοντέλα υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τα τελευταία χρόνια, η γκάμα αυτών, συνεχώς εμπλουτίζεται. Αρχικά, παρουσιάστηκαν στο καταναλωτικό κοινό τα υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης και μπαταρίες και στη συνέχεια πήραν σειρά τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Η INERGION, ως πάροχος ολοκληρωμένων τεχνολογικών λύσεων, επιχειρεί να συμβάλλει ενεργά στην μετάβαση που συντελείται τα τελευταία χρόνια,προμηθεύοντας τους πελάτες της με συστήματα φόρτισης εναλλασσόμενης τάσης (AC) και συνεχούς τάσης (DC).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ηλεκτροκίνηση

Η διαφορετική χρήση του αυτοκινήτου από τον καθένα μας, δημιουργεί και διαφορετικές ανάγκες φόρτισης. Κατά μέσο όρο, οδηγούμε μέσα στην ημέρα περίπου 50 km, το οποίο μεταφράζεται σε ενέργεια περίπου 10kWh.

Public

Business

Residential

ΕΙΔΗ ΦΟΡΤΙΣΗΣ Υπάρχουν δύο είδη φόρτισης AC και DC

Η ισχύς που προέρχεται από το δημόσιο δίκτυο είναι πάντα εναλλασσόμενης τάσης (ΑC). Ωστόσο, οι μπαταρίες, όπως αυτές που φέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να αποθηκεύσουν ισχύ, μόνο συνεχούς τάσης. Η κύρια διαφορά μεταξύ της φόρτισης AC και της φόρτισης DC είναι η θέση όπου μετατρέπεται το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές.

AC Alternating Current

Στη φόρτιση εναλλασσόμενης τάσης (AC), η μετατροπή του εναλλασσόμενου ρεύματος σε συνεχές πραγματοποιείται από τον ανορθωτή AC/DC που είναι ενσωματωμένος στο ηλεκτρικό όχημα.

Οι περισσότεροι σταθμοί φόρτισης που θα βρείτε σήμερα, χρησιμοποιούν φόρτιση AC. Η συνήθης ταχύτητα φόρτισης είναι 22kW, ανάλογα με το αυτοκίνητο που διαθέτει κανείς, καθώς και την ισχύ που διαθέτει η υποδομή φόρτισης. Είναι ιδανικό για φόρτιση του αυτοκινήτου σας στο σπίτι ή στην εργασία, καθώς ο χρόνος που απαιτείται για να το φορτίσετε είναι αρκετά μεγάλος.

DC Direct Current

Στη φόρτιση συνεχούς τάσης (DC), το εναλλασσόμενο ρεύμα μετατρέπεται σε συνεχές εκτός του ηλεκτρικού οχήματος, μέσα στο σταθμό φόρτισης. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπεται η διέλευση DC ρεύματος μεγάλης ισχύος από το σταθμό φόρτισης προς το συσσωρευτή, παρακάμπτοντας τον ανορθωτή AC/DC του οχήματος.

Η φόρτιση DC είναι πιο συχνή κοντά σε αυτοκινητόδρομους ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, όπου ο χρόνος επαναφόρτισης είναι αρκετά περιορισμένος.

Ηλεκτροκίνηση

Η Ηλεκτροκίνηση ήρθε για να μείνει, και να οδηγήσει σε ένα πιο “πράσινο” περιβάλλον, μειώνοντας δραστικά τους ρύπους που παράγονται από τους κινητήρες αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης.